www.sitipayung.com.my

Monday, February 19, 2018

"SUSAH LAH MACAM NI KEK CEPAT ROSAK.BAWA BALIK HARINI ESOK DAH ROSAK!"


Begitulah komen dan luahan sesetengah pelanggan yang baru nak kenal-kenal dengan #sitipayung.
Untuk pengetahuan semua,
ketahanan Kek Lapis Sarawak Siti Payung telah diuji di Makmal Teknologi Melaka dan maklumatnya adalah seperti dibawah:-
Room temperature 7hari.
Chiller 6 bulan.
Freezer 18 bulan.
Walaubagaimanapun,beberapa perkara harus diambil kira seperti:-
Handling dengan tangan yang bersih dan hygiene.
Tidak terdedah kepada cahaya matahari yang melampau.
Tidak dibiarkan dalam keadaan terbuka.
Jauh dari serangga perosak.
Nak pusing satu bandaraya Miri hingga ke Sabah pun tiada masalah! Pusing satu dunia tak masukkan dalam chiller atau freezer langsung memang rosak lah jawapannya hehe 

Image may contain: food





😄